06 septembrie 2013, 10:17 Sănătate views 9792
06 septembrie 2013, 10:17 Sănătate views 9792

Șase furtuni magnetice ne așteaptă în luna septembrie


Foto: totul.md

Pentru luna septembrie, astrofizicienii prognozează șase zile de furtuni magnetice, generate de exploziile solare. Persoanele în vîrstă și hipertensivii vor fi cei mai afectați de oscilațiile cîmpurilor magnetice, transmite "Rosbalt".

Tulburările geomagnetice vor avea loc pe data de 7, 13, 14, 15, 17 și 27 septembrie. În aceste zile persoanele în vîrstă și hipertensivii ar trebui să ajusteze în primul rînd menil lor, evitînd grăsimile și excesul de mîncare.

În plus, medicii recomandă să se renunțe la alcool si exerciții fizice.

Cauza furtunilor magnetice de pe Pămînt este schimbarea în activitatea Soarelui. În prezent, ciclul de activitate solară se apropie de apogeul său de 11 ani, iar cîmpurile magnetice ale stelei se inversează. Aceasta duce la o creștere a numărului de tulburări geomagnetice.

Sursa:  mir24.tv

Cuvinte cheie:

soare , furtuna magnetica , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1529
Populația:
1081 locuitori

Musaitu este un sat şi comună din raionul Taraclia. Musaitu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Taraclia și la 169 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituia 1081 de oameni. Satul Musaitu a fost menționat documentar în anul 1529.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.