23 septembrie 2013, 14:35 Sănătate views 8549
23 septembrie 2013, 14:35 Sănătate views 8549

Atenție la ciuperci! A sporit numărul cazurilor de intoxicații


Foto: gazetakoroleva.ru

În ultima săptămînă, în municipiul Chișinău, au fost înregistrate 19 cazuri de intoxicații cu ciuperci, notează NOI.md.

Potrivit vicedirectorului Direcției sănătate a primăriei, Silvia Țernă, datele au fost furnizate de Serviciul de Urgență. “17 persoane dintre cele 19 au avut nevoie de îngrijiri medicale și au fost internate în Secția toxicologie a Spitalului „Sfînta Treime”, a precizat specialistul municipal.

Solicitat de NOI.md, Andrei Ciocîrlan, doctor toxicolog la Spitalul „Sfînta Treime”, a comunicat că persoanele internate sînt atît din Chișinău, cît și din suburbii. ”Printre cei internați nu se numără copii, starea pacienților este, deocamdată, stabilă. La moment, avem circa 20 de persoane. Este prematur acum să spunem dacă astăzi va fi cineva externat”, a menționat medicul.

Totodată, medicii fac apel către cetățeni să fie prudenți atunci cînd consumă ciuperci. Iar în cazul în care, în urma consumării acestora, apar simptome precum transpiraţie abundentă, greţuri, furnicături ale extremităţilor, puls rar, pupile mărite, dureri abdominale, să se adreseze imediat după ajutor specialiștilor.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

intoxicatie , sanatate , alimentatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1920
Populația:
410 locuitori

Cîmpul Drept este un sat din cadrul comunei Sărăţica Nouă, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Leova și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 410 oameni. Satul Cîmpul Drept a fost întemeiat în anul 1920.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.