03 octombrie 2013, 10:11 Sănătate views 11554
03 octombrie 2013, 10:11 Sănătate views 11554

Pe Pămînt se așteaptă o furtună magnetică

Foto: deita.ru

Fluxul de masă coronală, ejectat în noaptea de duminică spre luni de Soare, a provocat o furtună magnetică de putere moderată, potrivit datelor Centrului de Prognoză a Climei Spaţiale din SUA, relatează Agerpres, care citează RIA Novosti.

În noaptea spre luni, după cum au precizat experţii americani, s-a produs o ejecţie a unui flux important de plasmă, cît jumătate din discul solar.
 
Norul compus din sute de milioane de tone de plasma solară se aşteaptă să ajungă miercuri în apropierea Terrei.

Conform Centrului de Prognoză a Climei Spaţiale al Administraţiei Naţionale Oceanice şi Atmosferice din SUA, indicele Kp de tulburări geomagnetice se ridică în prezent la 6 unităţi, dar ar mai putea crește, nu însă semnificativ, în următoarele ore.

Indicele Kp exprimă activitatea geomagnetică, pe o scara de la 1 la 9. Un indice de minimum 5 semnifică o furtună geomagnetică de mică putere.

Furtuna magnetică a generat aurore luminoase pe cer în nordul Canadei şi în Scandinavia.

Medicii atrag atenţia că, uneori, furtunile magnetice sunt însoțite de dureri de cap, migrene, palpitaţii, insomnie, o stare scăzută de vitalitate, căderi de tensiune.

Sursa: antena3.ro

Cuvinte cheie:

furtuna magnetica , soare , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1605
Populația:
361 locuitori

Dămăşcani este un sat din cadrul oraşului Costeşti, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Rîșcani și la 208 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 361 de locuitori. Satul Dămășcani a fost menționat documentar în anul 1605.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.