Mergi spre compartimentul: Literatura
19 mai 2015, 10:17 Literatura views 12836
Scriitorul umorist Efim Tarlapan a aniversat 71 de ani
Foto: moldpres.md
19 mai 2015, 10:17 Literatura views 12836

Scriitorul umorist Efim Tarlapan a aniversat 71 de ani

Poetul umorist şi satiric Efim Tarlapan, epigramist, traducător şi memorialist îşi sărbătoreşte astăzi cea de-a 71-a aniversare.

S-a născut la 17 mai 1944 în satul Măgurele, raionul Ungheni.

În 1970 a absolvit Facultatea de Filologie, secţia ziaristică a Universităţii de Stat din Moldova, iar în 1987 - Cursurile Superioare ale Institutului de Literatură Universală „M. Gorki" din Moscova.

A semnat mai multe volume de parodii, fabule, epigrame, rondeluri şi aforisme, acestea fiind adunate în volumele „Zîmbete cu supliment", „Cartuşiera", „Îngerii din cerul gurii", „Pro-Scris", „Culegere de ghicitori", „Cu moartea pre moarte călcînd", „Epigrama daco-romană" ş.a.

Este autor al unor antologii de umor românesc şi universal: „Atlas comic", „Buturuga mică", precum şi antologator al unor selecţii de referinţă: „O antologie cronologică a aforismului românesc", „Marea antologie a epigramei româneşti", „Cîte-o poantă de căciulă", „Zîmbete pentru export" etc.

Efim Tarlapan deţine peste 30 de premii literare obţinute în Republica Moldova şi România. În 1996 i s-a conferit titlul onorific „Maestru al Literaturii".

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

aniversarea , moldovenii , scriitor , literatura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
1454 locuitori

Alexanderfeld este un sat şi comună din raionul Cahul. Alexanderfeld este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Cahul și la 175 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1454 de locuitori. Satul Alexanderfeld a fost întemeiat în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.