Mergi spre compartimentul: Literatura
18 mai 2015, 14:52 Literatura views 8058
La Chișinău va avea loc Festivalul Literar „Accente”
18 mai 2015, 14:52 Literatura views 8058

La Chișinău va avea loc Festivalul Literar „Accente”

În cadrul „Zilelor Scrisului şi Culturii Slave", începînd cu 20 şi pînă pe 25 mai la Chișinău va avea loc Festivalul Literar „Accente".

Oaspeți ai festivalului vor fi poeți, scriitori și traducători din Rusia: Elena Lapșina, Natalia Azarov, Daniel Faizov, Iurie Ţvetcov, Elena Şuvaeva-Petrosian, Lera Manovici, Andrei Tavrov și Vadim Meseaţ. La eveniment vor participa autori de pe ambele maluri ale Nistrului.

Programul Festivalului include întîlniri cu studenții de la Universitatea Slavonă, mese rotunde tematice și prezentări de cărți noi, discuții cu privire la traducerea şi editarea cărţilor, organizarea de premii și festivaluri literare.

Întîlnirile cu autorii vor avea loc la Biblioteca Municipală „М. Lomonosov", Uniunea Scriitorilor din Moldova, la „Librăria din Centru", la cafeneaua muzicală „Kofemolka", la Clubul „Casablanca". Oaspeții din Rusia vor vizita Muzeul „A. Pușkin" din Chișinău, Complexul Istorico-arheologic Orheiul Vechi, vor lua cunoștință de obiectivele turistice ale capitalei.

Organizatorul evenimentului: Fondul Programelor Social-economice și intelectuale din Moscova, cu sprijinul: Asociației Scriitorilor Ruşi din Republica Moldova, Uniunii Scriitorilor Republicii Moldova, Centrului Rus de Știință și Cultură în Republica Moldova, Grupului Literar „Belîi Arap".

Coordonatorul festivalului – Victoria Cembarţeva (tel. cel.: 069709870)

Cuvinte cheie:

literatura , Festival

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1837
Populația:
1122 locuitori

Slobozia-Chişcăreni este un sat din cadrul comunei Chişcăreni, raionul Sîngerei. Localitatea este situată la 19 km de orașul Sîngerei și la 112 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1122 de oameni. Satul Slobozia-Chişcăreni a fost menționat documentar în anul 1837.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.