Mergi spre compartimentul: Literatura
22 septembrie 2015, 09:29 Literatura views 7789
La Chișinău se va desfășura Festivalul „A.S.Pușkin”
22 septembrie 2015, 09:29 Literatura views 7789

La Chișinău se va desfășura Festivalul „A.S.Pușkin”

În zilele de 21-22 septmbrie, la Chișinău se va desfășura Festivalul „A.S.Pușkin, sunt din nou cu voi", consacrat aniversării a 195-a de la sosirea lui Pușkin la Chișinău și Anului literaturii ruse.

Potrivit organizatorilor, prima zi a Festivalului va demara cu depunerea de flori la monumentul lui Pușkin din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt", care cîndva a purtat numele poetului.

Manifestările vor continua cu inaugurarea auditoriului Pușkin la Centrul Rus de Știință și Cultură (CRȘC) și prezentarea expoziției „Prin locurile pușkiniene din Moldova".

Specialistul in biografia lui Pușkin Victor Cușnirenco va prezenta noua sa carte „Sfîntă pentru sufletul poetulu".

Luni, 21 septembrie, va avea loc ședința Clubului de istorie și literatură al Comunității ruse „Rusia – Moldova: oameni, evenimente, fapte" cu genericul „Vreau să cînt libertatea lumii".

La 22 septembrie, la Centrul Rus de Știință și Cultură(CRȘC), va demara jocul intelectual-sportiv pietonal pentru elevi din clasele superioare și studenți „Călătorie prin Chișinăul pușkinian" („City Quest").

Doritorii de a participa la concurs, trebuie să confirme participarea la adresa pushkin.moldova@gmail.com sau la numărul de telefon: 069 163 989, indicînd instituția de învățămînt și componența echipei din 4-5 persoane.

Festivalul „A.S.Pușkin sînt din nou cu voi" este organizat de Centrul Rus de Știință și Cultură în Republica Moldova și Comunitatea Rusă din Moldova.

Sursa: sputnik.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , Festival , literatura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1890
Populația:
472 locuitori

Ivanovca este un sat din cadrul comunei Sevirova, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Florești și la 142 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 472 de oameni. Satul Ivanovca a fost menționat documentar în anul 1890.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.