Mergi spre compartimentul: Literatura
03 octombrie 2015, 14:00 Literatura views 10571
Iurie Colesnic:
03 octombrie 2015, 14:00 Literatura views 10571

Iurie Colesnic: "Chișinăul nostru necunoscut"

Capitala de altădată se regăseşte în 630 de file. Prima ediție a cărții "Chișinăul nostru necunoscut", semnată de Iurie Colesnic, a fost prezentată în cadrul unui eveniment special. Cartea este o adevărată enciclopedie care îi va ajuta pe cei care vor să descopere istoria Capitalei țării noastre.

Iurie Colesnic a mărturisit că a reușit să facă din acest volum un album al Capitalei. Cartea are 20 de capitole în care sunt descrise monumentele istorice ale Chișinăului, dar și personalitățile marcante ale orașului.

"Tot ce mi-am propus este ca cartea să aibă 3 straturi: imagini, oameni și arhitectură. Nu este pur și simplu o carte, este un microalbum al Chișinăului. Imaginile sunt ferestre spre trecut și sunt documentele cele mai autentice ale unei realități care a fost", a declarat scriitorul Iurie Colesnic.

Oamenii prezenți la eveniment spun că această carte este una dintre puținile lucrări care prezintă trecerea prin ani a Chişinăului.

"La noi se mai fac lucruri serioase. Asta ne face să fim tot mai mândri și să avem o atitudine mai demnă față de ceea ce înseamnă chișinău, ceea ce înseamnă cultura noastră", a declarat directorul Muzeului Național de Artă, Tudor Zbârnea

Iurie Colesnic este autorul a celor zece volume din seria enciclopedică "Basarabia necunoscută". Ultimul volum a ieșit de sub tipar în luna iunie, iar primul în anul 1993.

Reamintim că informații exhaustive despre monumentele arhitecturii, istoria și personalitățile arhitecturii pot fi vizualizate la compartimentul «СULTURA» a proiectului moldovenii.md.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

carte , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1854
Populația:
871 locuitori

Suric este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Suric este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Cimișlia și la 57 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 871 de oameni. Satul Suric a fost menționat documentar în anul 1854.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.