Mergi spre compartimentul: Literatura
09 decembrie 2015, 11:15 Literatura views 8151
Igor Guzun lansează o carte cu adevăruri despre Moldova, oameni și amintiri din copilărie
09 decembrie 2015, 11:15 Literatura views 8151

Igor Guzun lansează o carte cu adevăruri despre Moldova, oameni și amintiri din copilărie

Pe 9 decembrie, Biblioteca Municipală „B.P. Hașdeu" va găzdui lansarea publică a cărții „Vinil", scrise de Igor Guzun, informează NOI.md.

„Vinil" este o carte cu texte scurte despre Moldova, cu farmecul și paradoxurile ei, unde „învățătorii visează toată viața Creta și doar elevii lor ajung acolo". „Este o carte despre copilărie, o copilărie a generației noastre. O copilărie pe care deja noi am pierdut-o irecuperabil și încercăm cu ajutorul copiilor noștri să recîștigăm cîte ceva din ea, povestindu-le despre lucruri care deja au devenit istorie", a relatat Igor Guzun în cadrul emisiunii „O seară perfectă".

Această carte a fost lansată de curînd în avanpremieră, însă oficial, în fața publicului larg va apărea pe 9 decembrie, începînd cu ora 15.00.
Prezentă la avanpremieră, ministrul Culturi în exercițiu, Monica Babuc, a menționat: „Asistăm, fără îndoială, la un eveniment cultural, cu precădere literar, cînd dragostea de neam și de țară, de casă și de părinți, cînd nostalgiile vremurilor trecute și ale celor mai frumoase sentimente, imagini și stări pe care Dumnezeu i le dăruiește omului sînt redate de autor cu acel soi de lumină diluată de ironie, dar și de tristețe senină, care îmi aduc aminte de picturile impresioniștilor".

„Cartea lui Igor Guzun este o sinteză a lucrurilor foarte simple din preajma noastră, pe care poate fiecare dintre noi le-a gîndit și simțit, însă doar el a reușit să le sintetizeze în esența lor atît de profund și atît de departe de banalitățile realizate azi", a opinat, la rîndul său, jurnalistul Mircea Surdu.

Igor Guzun s-a născut în anul 1968, este scriitor, editor și director al Agenției „Urma ta". Primii zece ani de jurnalism și apoi următorii zece ani de profesorat la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării s-au sedimentat în mai multe cărți și manuale, la care Igor Guzun este autor și coautor.

Prima sa carte, „De azi într-o săptămînă", a apărut în 1997, iar cea mai recentă – „La Blog" – a fost scrisă împreună cu Sergiu Beznițchi în 2014.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

carte , lansare , biblioteca

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
2440 locuitori

Nimereuca este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cerlina și Nimereuca. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Soroca și la 154 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2440 de oameni. Satul Nimereuca a fost menționat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.