Mergi spre compartimentul: Literatura
28 ianuarie 2016, 10:17 Literatura views 6724
A fost lansată cartea dedicată Ansamblului folcloric „Hora”
28 ianuarie 2016, 10:17 Literatura views 6724

A fost lansată cartea dedicată Ansamblului folcloric „Hora”

„Ansamblul folcloric „Hora". 50 de ani de istorie în imagini" – acesta este titlul unei cărţi, lansate recent la Chişinău, de către publicistul şi fotograful Vasile Şoimaru. Cartea include circa 300 de fotografii din arhiva autorului şi a membrilor ansamblului, adunate în decursul a 50 de ani în care ansamblul a promovat folclorul autentic, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„Ansamblul „Hora" este casa tinereții mele. Am dansat începând cu anul doi de studii la politehnic, până când am ajuns doctor în științe. Dar colegii mei au rămas, și dansează ca mai înainte, aceleași dansuri autentice", a mărturisit autorul cărții, Vasile Şoimaru.

La lansarea cărţii au venit membrii ansambului. Ludmila Troşina consideră că această carte este foarte valoroasă și că va fi un ghid util pentru tinerii dansatori.

„În această carte se conțin informații despre creația poporului, despre meritul coreografului talentat în jurul căruia noi ne-am adunat cu mulți ani în urmă", a spus Ludmila Troşina.

Ansamblul a fost fondat în anul 1965 de către regretatul maestru de balet Ion Bazatin. Inițial, ansamblul purta denumirea ,,Alunelul", însă în anul 1969, a fost redenumit „Hora".

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

carte , literatura , lansare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
1142 locuitori

Colibabovca este un sat şi comună din raionul Leova. Colibabovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Leova și la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1142 de oameni. Satul Colibabovca a fost înființat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.