Mergi spre compartimentul: Literatura
28 octombrie 2013, 11:58 Literatura views 11925
28 octombrie 2013, 11:58 Literatura views 11925

O culegere de epigrame din Moldova, desemnată drept cartea de umor a anului în România


Foto: trm.md

Scriitorul Gheorghe Bîlici s-a învrednicit de Premiul „Cea mai bună carte de umor a anului" la Festivalul Naţional de Satiră şi Umor „Ion Cănăvoiu", ediţia a XXI-a, care s-a desfăşurat la Tîrgu Jiu, România, relatează trm.md.

Epigramistul Gheorghe Bîlici a declarat pentru trm.md că premiul i-a fost decernat pentru lucrarea „O mie şi una de epigrame", care a apărut la Editura „Gunivas" în acest an. La această categorie au concurat peste 30 de lucrări. Epigramistul a menţionat că, spre regret, nu a putut merge să-şi ridice premiul, dar s-a arătat mulțumit că opera sa a fost apreciată în cadrul Festivalului Naţional de Satiră şi Umor „Ion Cănăvoiu".

Evenimentul a fost organizat, în perioada 24-27 octombrie, de către Consiliul Judeţean Gorj, România, cu suportul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj.

În cadrul celei de-a XXI-a ediții a Festivalului Naţional de Umor „Ion Cănăvoiu" au participat atît umorişti profesionişti, cît și amatori. Ei au putut concura la secțiunile „Cea mai bună carte de umor a anului", „Epigramă", „Fabulă", „Proză umoristică scurtă", „Parodie/poezie satirică" şi „Caricatură/fotografie umoristică".

Gheorghe Bîlici a obţinut cu volumul „O mie şi una de epigrame" și premiul I la un festival de umor de la Alba Iulia, dar și un premiu special la Bistriţa, România.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Festival , moldovenii , literatura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1775
Populația:
690 locuitori

Grinăuţi-Raia este un sat din cadrul comunei Grinăuţi-Moldova, raionul Ocniţa. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Ocnița și la 230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 690 de oameni. Satul Grinăuți-Raia a fost atestat documentar în anul 1775.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.