Mergi spre compartimentul: Literatura
25 noiembrie 2013, 10:26 Literatura views 13413
25 noiembrie 2013, 10:26 Literatura views 13413

Moldoveanul Vitalie Ciobanu a fost numit cel mai bun scriitor postmodernist din Europa

Foto: presseurop.eu

Autorul moldovean Vitalie Ciobanu, este printre cei mai buni scriitori ai anului. Un fragment din romanul său încă nepublicat a primit deja recunoașterea criticilor literari europeni, relatează mir24.tv.

Romanul lui Vitalie Ciobanu nu este încă terminat, dar scriitorul deja știe: este pe calea cea dreaptă. Încrederea a venit atunci cînd a văzut un fragment din romanul său în antologia celor mai buni scriitori din Europa. Intrigă în subiect, tensiunea psihologică, actualitatea temei au cucerit criticii europeni.

"Acest pasaj din roman are și o canva politică, pentru că vorbim despre regimul sovietic din anii 1980. Simți că nu poți îndrepta aripile, că există cenzură", - explică autorul. Coordonatorii antologiei au adunat părerile colegilor și criticilor literari din Moldova. Și alegerea a fost corectă.

Vitalie Ciobanu a devenit unul dintre primii 50 de scriitori din Europa în anul 2013.

Vitalie Ciobanu scrie în stilul postmodern, dar se inspiră din clasicii literaturii moldovenești. De exemplu, Vasile Vasilache întotdeauna a fost pentru el patriarhul prozei din Moldova.

Proza pentru Vitalie Ciobanu este un hobby, deoarece este aproape imposibil să trăiești din literatură în Republica Moldova. Aproape jumătate din ceea ce scrie el este publicistică.

Speranța succesului este alimentată de recenta recunoaștere. E ca o ușă întredeschisă în lumea literaturii internaționale.

Sursa: mir24.tv

Cuvinte cheie:

literatura , scriitor , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
47 locuitori

Octeabriscoe este un sat din cadrul comunei Moșana, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Dondușeni și la 198 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 47 de oameni. Satul Octeabriscoe a fost înființat la începutul secolului XX cu denumirea Dragalina.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.