Mergi spre compartimentul: Teatrul
28 mai 2015, 15:59 Teatrul views 15792
Poveştile pentru copii, aduse la Festivalul „Acasă la Guguţă”
Foto: facebook.com
28 mai 2015, 15:59 Teatrul views 15792

Poveştile pentru copii, aduse la Festivalul „Acasă la Guguţă”

„Acasă la Guguţă" este genericul Festivalului Naţional de Teatru pentru Copii, care se desfăşoară în premieră la Chişinău. Organizatorii îşi propun să promoveze cele mai bune spectacole, să lărgească orizontul de cunoaştere al micilor spectatori. În acelaşi timp, evenimentul este un laborator de creaţie, de schimb de experienţă şi idei pentru actorii şi regizorii de la diferite teatre, relatează Mesager.

Festivalul aduce în scenă 14 spectacole ale teatrelor din Chişinău, Bălţi, Cahul şi Tiraspol. Prestaţia actorilor este apreciată de juriul specializat, dar şi de copii.

„Este dificil, este prima dată şi chiar de la început nu ştiam după ce criterii să jurizăm. E totuşi teatru pentru copii, trebuie să atragem atenţia cum reacţionează ei, la ce sunt atenţi", spune Nicoleta Ciobanu, membru juriu copii.

„Am privit până acum cinci spectacole, ne-au lăsat o impresie frumoasă. Acesta e scopul evenimentului, de a promova cele mai bune spectacole, de a educa copii, de a stimula relaţiile culturale dintre teatre", afirmă Mariana Bahnaru, președinte juriu.

Teatrul Municipal de Păpuşi „Guguţă" organizează o dată la doi ani un Festival internaţional de teatru, la care participă colective din mai multe ţări.

Festivalul, organizat cu susţinerea Primăriei Chişinău va culmina pe 31 mai, cu decernarea premiilor şi prezentarea celui mai bun spectacol.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

copii , teatru , cultura , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
2928 locuitori

Prepeliţa este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mihailovca, Prepelița, Clișcăuți, Șestaci. Satul Prepelița se află la distanța de 16 km de orașul Sîngerei și la 85 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 2928 de oameni. A fost menționat documentar în 1604 cu numele Burnărești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.