Mergi spre compartimentul: Teatrul
02 iunie 2015, 16:25 Teatrul views 6241
La Chișinău s-a desfășurat Festivalul Teatral Etno-Folcloric „Acasă la Teatrul Ion Creangă” (foto)
Foto: noi.md
02 iunie 2015, 16:25 Teatrul views 6241

La Chișinău s-a desfășurat Festivalul Teatral Etno-Folcloric „Acasă la Teatrul Ion Creangă” (foto)

Teatrul Epic de Etnografie și Folclor „Ion Creangă" din Chișinău a desfășurat în perioada 31 mai – 1 iunie 2015 Festivalul Teatral Etno-Folcloric „Acasă la Teatrul Ion Creangă", relatează NOI.md.

Evenimentul a avut loc pe o scenă improvizată chiar în livada Teatrului și a cuprins diverse spectacole. Astfel, scopul organizatorilor a fost de a le oferi spectatorilor dispoziție și voie bună, delectîndu-i cu piese de teatru, muzică folclorică și diferite concursuri planificate atît pentru copii, cît și pentru adulți. Cireșele coapte au fost surpriza cea mare, care le-au amintit tuturor de poveștile lui Ion Creangă.

În cadrul festivității au fost prezenți actori și oameni de cultură care au menționat că prin intermediul unor astfel de evenimente publicul va avea pătrundere în esența tezaurului folcloric și vor putea aprecia arta teatrală.

Directorul Teatrului Epic de Etnografie și Folclor „Ion Creangă", Vitalie Cărăuș, speră că prin intermediul acestui eveniment se va da startul unor festivaluri mai ample, în cadrul cărora teatrele autohtone se vor putea promova, specificînd că ediția actuală a fost una reușită.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , cultura , teatru , Ion Creangă , Festival

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1769
Populația:
682 locuitori

Vadul Turcului este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Molochişul Mic și Vadul Turcului. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 126 km de Chișinău. Populaţia satului Vadul Turcului alcătuia 682 de oameni în anul 2012. Satul Vadul Turcului a fost menționat documentar în anul 1769.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.