Mergi spre compartimentul: Teatrul
05 iulie 2015, 13:00 Teatrul views 4674
Teatrul
05 iulie 2015, 13:00 Teatrul views 4674

Teatrul "De pe strada Trandafirilor" reprezintă R. Moldova la un festival din Lituania

Teatrul "De pe strada Trandafirilor" din Chişinău reprezintă R. Moldova la Festivalul Internaţional de Teatru din oraşul Klaipeda, Lituania. Evenimentul are loc în perioada 4-7 iulie, informează MOLDPRES cu referire la surse din cadrul teatrului.

La festival trupa teatrală de la Chişinău va prezenta spectacolul-dramă "Padam...Padam..." după dramaturgul I. Greenshpoon, regie şi scenografie - Iuri Harmelin. Piesa relatează viaţa celebrei actriţe, cîntăreţe şi textiere franceze, Edith Piaf.

Rolul lui Edith Piaf este interpretat de actriţa Olga Sofrikov, care a cîştigat cu acest spectacol Premiul "Cel mai bun rol feminin" la Gala Premiilor Uniunii Teatrale din R. Moldova, ediţia anului 2016.

În perioada 19-29 iunie, Teatrul "De pe strada Trandafirilor" a reprezentat Republica Moldova la Festivalul Internaţional "Koleada Place" din oraşul Ekaterinburg, Rusia. Actorul Dmitri Dubina a cîştigat Premiul "Cel mai bun rol masculin". Dubina a interpretat rolul lui Andrei în monospectacolul-spovedanie "Vernite mne moiu jizni, pojaluista!" de A. Krupin.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

teatru , Chisinau , Festival , Lituania

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1856
Populația:
227 locuitori

Brejeni este un sat din cadrul comunei Ciuciuieni, raionul Sîngerei. Localitatatea este situată pe valea rîului Ciuluc la distanța de 2 km de oraşul Sîngerei şi la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004,populaţia satului constituia 227 de oameni. Satul Brejeni a fost menționat documentar în anul 1856.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.