Mergi spre compartimentul: Teatrul
02 octombrie 2015, 11:48 Teatrul views 8630
Cu noi actori, un nou regizor și o nouă scenă – așa începe stagiunea a 81-a a Teatrului „A.P. Cehov”
02 octombrie 2015, 11:48 Teatrul views 8630

Cu noi actori, un nou regizor și o nouă scenă – așa începe stagiunea a 81-a a Teatrului „A.P. Cehov”

Stagiunea a 81-a a Teatrului „A.P. Cehov" începe cu multe noutăți. Patru actori noi și un regizor s-au alăturat trupei Teatrului și acesta e doar începutul celor ce urmează să surprindă publicul în anul curent, relatează NOI.md.

„Stagiunea va începe la 9 octombrie cu spectacolul «Salut din lumea cealaltă sau „Fiți sănătoși"»! La 24 și 25 octombrie va avea loc o premieră absolută", a declarat pentru NOI.md directorul Teatrului, Constantin Haret.

Totodată, Teatrul s-a pricopsit cu o scenă nouă. Potrivit directorului, scena este primită în dar din partea lui Chiril Lucinschi și a fost oferită cu prilejul aniversării a 80-a a înființării Teatrului. „Și pentru că amenajăm scena, nu reușim să ne încadrăm în timp. Din această cauză, și deschiderea stagiunii va fi pe 9 octombrie, și nu pe 4, așa cum am anunțat anterior", a specificat Haret.

O noutate mai este și faptul că actorul Dmitri Coev vine anul acesta în fața publicului într-o nouă postură, și anume cea de regizor. Patru tineri, trei băieți și o fată, de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, s-au alăturat trupei Teatrului și deja sînt implicați în spectacolele ce urmează a fi jucate în stagiunea curentă.

Pe lîngă acestea, Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova a dăruit Teatrului un autocar. Acest lucru a permis trupei de artiști să plece într-un mic turneu prin țară. Astfel, neoficial, stagiunea a fost deschisă pe 17 septembrie, atunci cînd artiștii au jucat pe o scenă din orașul Bălți, apoi, pe 27 septembrie, la Comrat.

Constantin Haret susține că pentru luna octombrie sînt preconizate în jur de 20 de spectacole atît pentru cei mici, cît și pentru cei adulți.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

teatru , cultura , regizor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1623
Populația:
2762 locuitori

Voinescu este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Voinescu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 55 km de orașul Hîncești și la 82 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2762 de oameni. Satul Voinescu a fost menționat documentar în anul 1623.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.