Mergi spre compartimentul: Teatrul
01 decembrie 2015, 11:49 Teatrul views 6781
Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” a participat la Forumul Internaţional al Tinerilor Creatori de Teatru
01 decembrie 2015, 11:49 Teatrul views 6781

Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” a participat la Forumul Internaţional al Tinerilor Creatori de Teatru

Actori ai Teatrului Naţional „Mihai Eminescu" au prezentat spectacolul „Copiii foametei. Mărturii" în cadrul Forumului Internaţional al Tinerilor Creatori de Teatru, eveniment ce a avut loc în perioada 19-26 noiembrie la Minsk, Republica Belarus.

Spectacolul „Copiii foametei. Mărturii" de Alexei Vakulovski, regia Luminița Țîcu, a fost prezentat pe scena Teatrului Republican de Dramă din Belarus. La acest eveniment a participat întregul colectiv al Ambasadei Republicii Moldova la Minsk, membrii diasporei, precum și amatorii de teatru.

Potrivit Ambasadei Moldovei la Minsk, la cea de-a doua ediție a Forumului au participat tinere talente, regizori, scenografi, dramaturgi și critici de teatru din 13 ţări: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Kazahstan, Letonia, Lituania, Republica Moldova, Rusia, Tadjikistan, Ucraina, Uzbekistan și Estonia.

Scopul evenimentului este de a descoperi lucrări de valoare ale tinerilor creatori de teatru din ţările CSI, statele Baltice şi Georgia. Fiecare țară a prezentat spectacolul în limba sa națională.

Prima ediție a Forumului Internaţional al Tinerilor Creatori de Teatru a avut loc în Moldova, în perioada 6-13 iunie 2012.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

teatru , actori , cultura , forum

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
847 locuitori

Trifeşti este un sat şi comună din raionul Rezina. Satul Trifești este situat la o distanță de 18 km de orașul Rezina și la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 847 de oameni. Satul Trifești este menționat documentar în anul 1604.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.