Mergi spre compartimentul: Teatrul
11 ianuarie 2012, 10:07 Teatrul views 5830
11 ianuarie 2012, 10:07 Teatrul views 5830

Opera „Carmen” va fi prezentată în scena moldovenească

Astăzi, 11 ianuarie, în scena Teatrului Naţional de Operă şi Balet va fi prezentată opera vestitului compozitor francez Georges Bizet „Carmen”.

Opera „Carmen” a fost scrisă după nuvela omonimă a lui Prosper Mérimée. „Carmen”  a deschis un nou capitol în istoria muzicii – în scenă a venit un om obişnuit cu suferinţele şi patimile sale. În opera kui G.Bizet nuvela lui Mérimée are altă valoare semantică, este schimbat aspectul  personajelor. Aceasta se referă îndeosebi la eroii centrali – Carmen şi Jose.

Partiţiile principale vor fi interpretate de Zarui Vardanean, Maestru în Artă din R. Moldova, Răzvan Săraru (România), Marina Radiş, Maestru în Artă din R. Moldova, Iurie Gîscă, Artist Emerit din R. Moldova. Dirijor – Răzvan Cernat (România). Regia - Mihai Timofti, Maestru în Artă din R. Moldova. Maestru de cor – Marina Balan, Maestru în Artă din R. Moldova.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1898
Populația:
272 locuitori

Alexăndreşti este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cucuieţii Vechi, Cucuieţii Noi, Ivăneşti și Alexăndreşti. Localitatea este situată la distanța de 13 km de orașul Rîșcani și la 198 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 272 de oameni. Satul Alexăndrești a fost menționat documentar în anul 1898.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.