Mergi spre compartimentul: Teatrul
29 noiembrie 2012, 09:52 Teatrul views 7840
29 noiembrie 2012, 09:52 Teatrul views 7840

Premiera absolută pe scena Teatrului Național de Operă și Balet

Premiera absolută pe scena Teatrului National de Operă și Balet „Maria Bieșu” a operetei „Văduva veselă” a compozitorului Franz Lehar va avea loc pe 30 noiembrie și 2 decembrie, relatează agenția Novosti-Moldova cu referire la serviciul de presă al teatrului.

Publicul va avea o oportunitate unică de a se bucura de "regina operetei", cum este numită "Văduva veselă".

În spectacolul în regia lui Mihail Timofti vor participa artisti precum: Tatiana Busuioc, Irina Vinogradova, Petru Racoviță, Nicolae Busuioc, Mariana Bulikanu, Irina Shchegoleva, Ion Timofti și Serghei Pilipetskiii.

Primul spectacol "Văduva veselă" a avut loc la Teatrul din Viena la 30 decembrie 1905. Opereta a fost ecranizată în mod repetat în mai multe țări.

Cuvinte cheie:

premiera , teatru , opera , balet

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1932 locuitori

Iurceni este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Iurceni și Mîrzoaia. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Nisporeni și la 70 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1932 de oameni. Satul Iurceni a fost menționat documentar în anul 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.