Mergi spre compartimentul: Artele plastice
11 martie 2014, 11:02 Artele plastice views 9938
Pictorii moldoveni cuceresc Ungaria
Foto: jurnaltv.md
11 martie 2014, 11:02 Artele plastice views 9938

Pictorii moldoveni cuceresc Ungaria

În incinta Ambasadei Ungariei la Chişinău a fost inaugurată o expoziţie de pictură a artistului plastic Mihail Mungiu. Evenimentele de acest gen sînt deja o tradiţie în clădirea misiunii diplomatice, care anterior a găzduit şi lucrări ale altor pictori. Asta în încercarea de a promova şi a susţine oamenii de artă de la noi.

Peste 20 de lucrări ale artistului plastic Mihail Mungiu au fost expuse într-o încăpere din incinta Ambasadei Ungariei la Chişinău. Ideea de a organiza astfel de expoziţii a venit acum cîteva luni din partea ambasadorului Mathias Szilagyi, mare amator de arte plastice.

Oficialul şi-a propus să organizeze şi mai multe întîlniri între artiştii plastici din Moldova şi cei din Ungaria, dar şi să le faciliteze pictorilor noştri organizarea unor vernisaje la Budapesta.

Sursa: jurnaltv.md

Cuvinte cheie:

pictor , expoziție , Ungaria , arta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
108 locuitori

Pistruienii Noi este un sat din cadrul comunei Pistruieni, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 42 km de oraşul Teleneşti şi la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 108 oameni. Satul Pistruienii Noi a fost menționat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.