Mergi spre compartimentul: Artele plastice
17 ianuarie 2013, 10:54 Artele plastice views 8087
17 ianuarie 2013, 10:54 Artele plastice views 8087

Expoziţia de artă contemporană "Eminesciana" a fost vernisată la Chişinău


Foto: moldpres.md

Expoziţia de artă contemporană "Eminesciana" a fost vernisată astăzi la Centrul Expoziţional "Constantin Brîncuşi" din capitală. Aceasta a fost inaugurată cu prilejul împlinirii a 163 de ani de la naşterea marelui poet Mihai Eminescu, care coincide cu marcarea în premieră în R. Moldova, a Zilei Naţionale a Culturii, informează MOLDPRES.

În cadrul expoziţiei au fost prezentate peste 130 de lucrări, semnate de 70 de autori şi inspirate din creaţia marelui Eminescu. Exponatele vor putea fi admirate de iubitorii de artă pînă la 3 februarie 2013.

Criticul de artă Tudor Braga a declarat pentru agenţie că lucrările din cadrul expoziţiei reprezintă toate genurile de creaţie cum ar fi pictură, grafică, sculptură, artă decorativă precum şi manifestări de artă tradiţională. "Aici putem vedea de la interpretări realiste pînă la lucrări elaborate în limbajul artei abstracte", a afirmat Braga.

Prima ediţie a expoziţiei de artă plastică "Eminesciana" a fost inaugurată la Chişinău în anul 1989, la Palatul Republicii. La 15 ianuarie se împlinesc 163 de ani de la naşterea marelui poet, prozator şi jurnalist Mihai Eminescu. În aprilie anul trecut, Parlamentul a declarat ziua de 15 ianuarie drept Ziua Naţională a Culturii, notează MOLDPRES.

Cuvinte cheie:

aniversarea , expoziție , arta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1756
Populația:
2627 locuitori

Micăuţi este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Gornoe și Micăuţi. Localitatea se află la distanța de 52 km de orașul Strășeni și la 25 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2627 oameni. Satul Micauți a fost menționat documentar în anul 1756.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.