25 mai 2021, 15:00 Mîndriți-vă că sînteți moldoveni! views 7493
De la Chiprian la Căpriana. Localitățile Moldovei (Video, Doc)
25 mai 2021, 15:00 Mîndriți-vă că sînteți moldoveni! views 7493

De la Chiprian la Căpriana. Localitățile Moldovei (Video, Doc)

Vă invităm să urmăriți un nou ciclu al emisiunii „Mîndriți-vă că sînteți moldoveni" cu genericul „Localitățile Moldovei".

În acest ciclu ne propunem să descoperim istoria localităților din țara noastră, care au circa 600 de ani. Vom descoperi atît latura istorico-documentară, cît și legendele și unele aspecte mai puțin cunoscute ale lor.

Invitatul din platou este domnul Gheorghe Melnic, cercetător al istoriei localităților din Republica Moldova, cavaler al ordinului Gloria Muncii.

Cuvinte cheie:

emisiune , localitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVII
Populația:
357 locuitori

Zahorna este un sat din cadrul comunei Dobruşa, raionul Șoldăneşti, cu o suprafaţă de circa 1.80 kilometri pătraţi și perimetrul de 7.82 km. Satul Zahorna este situat la o distanță de 26 km de orașul Șoldănești și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 357 de oameni. Satul Zahorna este menționat în documente la începutul secolului al XVII-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.