Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 aprilie 2024, 15:00 views 399
Scuarul de pe Colina Pușkin din capitală își schimbă aspectul văzînd cu ochii
16 aprilie 2024, 15:00 views 399

Scuarul de pe Colina Pușkin din capitală își schimbă aspectul văzînd cu ochii

Primarul general, Ion Ceban, împreună cu echipa Primăriei Chișinău au plantat circa 70 de arbori decorativi pe teritoriul Scuarului Colina Pușkin, în cadrul proiectului de amenajare peisagistică a spațiului public aflat în proces de reabilitare cu sprijinul Ambasadei Poloniei în Republica Moldova.

Printre speciile plantate se numără 15 pini negri, 20 de tei cu frunza mare și 20 de cireși japonezi, alături de arțari roșii, stejar roșu și magnolie hibridă.

„Dintr-un teren abandonat de zeci de ani, am transformat scuarul într-un loc plăcut pentru relaxare, cu aspect îngrijit, dar și cu infrastructură pentru cei mici. Am creat alei, instalat iluminatul public, bănci și coșuri pentru gunoi, dar și am amenajat zona verde. De asemenea, am construit un teren de fitness, dar și un teren de joacă pentru copii. În scurt timp vom inaugura Scuarul Colina Pușkin alături de partenerii noștri de la Ambasada Poloniei în Republica Moldova”, a menționat Ion Ceban.

Investițiile totale în acest proiect sînt de circa 1,6 milioane de lei, dintre care contribuția municipalității este de circa 1,2 milioane de lei. Cealaltă parte a sumei vine din partea Ambasadei Poloniei în țara noastră.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Scuar , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1886
Populația:
677 locuitori

Pervomaisc este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pervomaisc și Constantinovca. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Căușeni și la 53 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 677 de oameni. Satul Pervomaisc a fost menționat documentar în anul 1886.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.