Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
24 mai 2024, 17:00 views 641
Invazie de albine în Chișinău: Specialiştii explică fenomenul
24 mai 2024, 17:00 views 641

Invazie de albine în Chișinău: Specialiştii explică fenomenul

În ultimele zile, tot mai mulţi internauţi publică fotografii şi secvenţe video cu albine care se grămedesc în roi prin Capitală. Insectele se opresc pe maşini sau chiar pe trotuar.

Ministerul Agriculturii a precizat că este vorba despre un fenoment natural, obişnuit pentru această perioadă, cunoscut drept roire. Mai exact, o colonie de albine se divide pentru a forma o nouă colonie. Specialiştii mai spun că actualmente există condiţii potrivite pentru reproducerea insectelor, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

„Roiurile de albine, în general, nu sînt agresive, fiind în căutarea unui nou loc pentru a-și stabili colonia. Atîta timp cît nu sînt provocate, ele nu prezintă un pericol pentru oameni. În cazul în care cetățenii observă un roi de albine, îi îndemnăm să apeleze la Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova sau să contacteze un apicultor local. Apicultorii sînt pregătiți corespunzător pentru a recolta roiurile în siguranță și pentru a le racola într-un mediu optim”, a comunicat purtătoarea de cuvînt a Ministerului Agriculturii, Daniela Turculeț.

Amintim că, marți, la Piața Centrală au fost filmate mii de albine și un agricultor care intervenea pentru a le prinde. Cazuri similare s-au produs în mai multe sectoare ale Capitalei, unde insectele și-au făcut loc pe mașini și pe trotuar.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

albini , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
113 locuitori

Schinoșica este un sat din cadrul comunei Lipoveni, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Cimișlia și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 113 oameni. Satul Schinoșica a fost menționat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.