Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 iunie 2015, 10:43 Sculptura views 35724
Maternitatea Spitalului raionului Hânceşti, inaugurată, după reparaţie capitală (VIDEO)
Foto: vk.com
12 iunie 2015, 10:43 Sculptura views 35724

Maternitatea Spitalului raionului Hânceşti, inaugurată, după reparaţie capitală (VIDEO)

Maternitatea din Hânceşti, localitatea cu cele mai multe naşteri pe an din Republica Moldova, a fost reparată. Spitalul a fost dotat şi cu tehnică medicală nouă, cu incubatoare pentru noi-născuţi, aparate care monitorizează bătăile inimii copilului în uter şi aparate pentru ventilarea plămânilor. Maternitatea renovată este un punct de atracţie pentru tinerii specialişti, relatează Mesager.

Cea mai importantă achiziţie sunt incubatoarele pentru pruncii născuţi sub greutatea normală.

„Avem condiţii foarte bune, avem aparataje performante, putem presta servicii la bebeluşii născuţi prematur", declară Mariana Tăut, medic neonatolog.

Angajaţii maternităţii spun că au trebuit să meargă la cursuri de perfecţionare pentru a putea utiliza noul aparataj.

Femeile care au mai născut în maternitatea din Hânceşti spun că, condiţiile de atunci şi cele de acum sunt foarte diferite.

Directorul Centrului prenatal, Liviu Tăutu, arată cu mândrie sălile de operaţie reutilate, saloanele reparate şi sala de conferinţe ştiinţifice în memoria profesorului Petru Stratulat, cel care a fost iniţiatorul reformării acestui Centru maternal.

Potrivit președintelui Federației Sindicale „Sănătatea", problema în sistemul de sănătate este lipsa tinerilor specialiști.

Capacitatea maternităţii din Hânceşti este de două mii de naşteri pe an. Raionul se numără printre cele cu cei mai mulţi copii nou-născuţi.

Pentru reparaţia Maternităţii din Hânceşti au fost cheltuite din bugetul statului şi cel local 33 de milioane de lei. Instituţia se regăseşte printre cele mai bune zece Centre medicale regionale.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

copii , Moldova , spital , reparatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1650
Populația:
888 locuitori

Cuzmin este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Camenca și la 160 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia localității constituia 888 de oameni. Satul Cuzmin a fost menționat documentar în anul 1650.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.