Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
07 mai 2015, 16:01 Artele decorative views 13002
Invazie de lupi la Ialoveni (Video)
07 mai 2015, 16:01 Artele decorative views 13002

Invazie de lupi la Ialoveni (Video)

O haită de lupi a băgat spaima în locuitorii orașului Ialoveni. Timp de o noapte, animalele sălbatice au distrus, practic, o întreagă gospodorie. Lupii au sfâșiat patru capre, care erau sursa de existență a familiei Jardan.

Natalia Jardan are 35 de ani și crește singură doi copii. Femeia spune că salariul este prea mic pentru a se întreține, iar caprele îi erau de mare ajutor. În noaptea când s-a întâmplat nenorocirea, ea nu a auzit nici un zgomot şi a descoperit animalele sfâşiate abia dimineaţa.

"Eu nu puteam să ajung la telefon, am început a plânge. Mi-e jale că mult suflet am pus în ele, mult suflet, pentru că muncim pentru copii. Un țap așa mare l-a luat, de doi ani, gras şi frumos", se plânge Natalia.

Familia a rămas cu doar două capre.

Oamenii sunt îngroziți de cele întâmplate. Acum le este frică să-și lase copiii la joacă:

"Numai Dumnezeu îi știe cum țin niște animale, cum le cresc cât e de greu. Cum să trăim mai departe, cu frica în sân, dacă iese un copil, că el animalul l-a distrus. Lumea totă e înspăimântată."

"Când vin de la școală, noi la serviciu, copii sunt tot timpul aici la joacă cu alți copii. Ne e frică. Spun toți că sunt mulți, care spun că-s trei care spun că e familia toată a lupilor."

Potrivit cercetătorului de la Institutul de Zoologie, Anatol Stavin, lupii atacă animalele domestice din cauza insuficienței de hrană: "Am depistat urme a circa trei lupi, care au venit întâi în recunoaștere, iar mai târziu au atacat cârdul cela de capre. Dacă nu sunt îndestulați din surse naturale, ei bineînțeles vor ataca animalele domestice care sunt în preajmă."

Un caz similar a mai avut loc în Ialoveni anul trecut. Atunci, lupii au mâncat aproximatvi 70 de oi care aparţineau unui pădurar.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

lupii , Moldova , animale , pericol

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1922
Populația:
156 locuitori

Gura-Oituz este un sat din cadrul comunei Cotiujenii Mici, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Sîngerei și la 114 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 156 de oameni. Satul Gura-Oituz a fost înființat în anul 1922.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.