Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
14 mai 2015, 15:36 views 10202
„Semaforul” Ialoveni a ocupat locul II la Concursul Tinerilor Agenţi ai Circulaţiei Rutiere (Foto)
14 mai 2015, 15:36 views 10202

„Semaforul” Ialoveni a ocupat locul II la Concursul Tinerilor Agenţi ai Circulaţiei Rutiere (Foto)

la data de 10 mai curent în or. Orhei, s-a desfăşurat Concursul Zonal al Tinerilor Agenţi ai Circulaţiei Rutiere cu genericul: „Securitatea la Trafic înseamnă Viaţă" la care a participat echipa Tinerilor Agenţi ai Circulaţiei Rutiere „Semaforul" de la LT „Petre Ştefănucă" Ialoveni.

Scopul concursului:

  • Prevenirea accidentelor de circulaţie în rîndul elevilor prin însuşirea corectă a regulilor de circulaţie şi respectarea acestora;
  • Verificarea gradului de pregătire a elevilor în domeniul cunoaşterii şi respectării normelor rutiere în calitate de participanţi la traficul rutier;
  • Dezvoltarea abilităţilor elevilor în domeniul acordării primului ajutor medical în caz de necesitate.

La concursul „Securitatea la Trafic înseamnă Viaţă" au fost stabilite 8 probe:

1.Salutul.

2.Înviorarea.

3.Acordarea primului ajutor medical.

4.Concursul gazetei de perete cu genericul: „Un an de zile am muncit – iată ce am reuşit".

5.Cunoaşterea regulilor de circulaţie.

6.Concursul bicicliştilor, conţinînd obstacolele: slalom printre jaloane, cumpăna, slalom printre portiţe din rondele aşezate în zig-zag, trecerea prin jgheab, mutarea locului unui obiect din mers, trecerea prin 8 şi spaţiul de oprire.

7.Concursul căpitanilor.

8.Tema pentru acasă cu genericul: „Atenţie la străzi aglomerate! Stimaţi şoferi, copiii au prioritate".

Echipa „Semaforul" de la LT „P.Ştefănucă Ialoveni a ocupat locul II din unsprezece echipe participante din raioanele Zonei Centru şi s-au mai învrednicit cu diplome de menţiune pentu: „Cea mai originală gazetă de perete" şi „Acordarea primului ajutor medical".

Conţinutul programului de evoluare a echipei a fost coordonat de către organizatorii liceului „P. Ştefănucă" Ialoveni: Şincovici Angela – director adjunct pentru educaţie, Candu Natalia – dirigintele clasei, Postică Leonid – profesor de educaţie plastică şi de către inspectoratul de patrulare din raion dnul maior Lisnic Oleg şi plutonierul-major, dnul Ursachi Eugen.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1742
Populația:
1611 locuitori

Hănăseni este un sat din cadrul comunei Pleşeni, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Cantemir și la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1611 oameni. Satul Hănăseni a fost menționat documentar în anul 1742.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.