Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 noiembrie 2012, 16:12 views 6309
13 noiembrie 2012, 16:12 views 6309

Peste 200 de copii din Orhei nu frecventează grădiniţele

Aproape 200 de copii din raionul Orhei stau acasă, deoarece grădiniţele din localitatea lor nu lucrează. Autorităţile spun că nu au bani să achite salariile educatorilor şi au fost nevoite să închidă instituţiile de învăţămînt preşcolar, informează publika.md.

Grădiniţa din satul Jora de Sus a fost închisă pe 26 octombrie. Începînd de astăzi, şi-a sistat activitatea şi instituţia preşcolară din Jora de Jos.

În aceste condiţii, suferă nu doar angajaţii grădiniţelor, dar şi părinţii copiilor:

Primarul localităţii susţine că, în prezent, ar mai avea nevoie de 30.000 de lei pentru achitarea salariilor educatorilor. "Au făcut înlocuiri, au fost primite la lucru nişte gravide, au mai fost foi de boală care nu sunt planificaţi banii", susţine primarul Ion Terentie.

Reprezentanţii Direcţiei Finanţe din raionul Orhei îl contrazic, însă, pe primar. "Probleme pentru a sista activiatea grădiniţelor nu sînt actualmente. Astăzi la primăria Jora sînt economii pentru alimentaţie în jur de 100 de mii de lei", spune şeful direcţiei, Galina Column.

Reprezentanţii Direcţiei de Învăţămînt din raionul Orhei au declarat că problema va fi soluţionată în cel mai scurt timp.

 

Cuvinte cheie:

localitati , studii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
951 locuitori

Paustova este un sat din cadrul comunei Lipnic, raionul Ocniţa. Satul se află la distanța de 3 km de orașul Ocnița și la 246 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 951 de oameni. Satul Paustova afost menționat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.