Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
03 iunie 2013, 10:31 views 8925
03 iunie 2013, 10:31 views 8925

Pasiune în serviciul comunităţii


Foto: trm.md

Mihai Paciu din oraşul Orhei şi-a găsit o îndeletnicire nu numai pentru a-şi cîştiga o bucată de pîine, dar şi pentru suflet. Mai mult decît atît, îşi pune pasiunea în serviciul comunităţii. Practic, zilnic, este vizitat de copii de diferite vîrste, cărora le arată păsările şi le povesteşte tot ce cunoaşte despre ele, relatează trm.md.

Pasiunea pentru păsări l-a făcut vedetă în sat. Ori de cîte ori oamenii din localitate sau oaspeţii vor să se delecteze cu ceva frumos, Mihai Paciu le prezintă expoziţia personală. De această dată, păsările lui Mihai Paciu au devenit atracţia copiilor de la grădiniţa "Albinuţa" din satul Brăviceni. Din întreaga colecţie de păsări, cel mai mult pe micuţi i-a impresionat un cioroi – inteligent. Se plimbă liber prin curte, ştie să se apere de cîine şi îi zice Fiodor.

Gazda a povestit pe înţelesul copiilor despre speciile de păsări pe care le deţine. "Am mulţi porumbei, fazani, găinuşe. Îmi pare bine că au venit, m-au vizitat şi sunt mulţumiţi. Cred că o să mai vină”, spune el.

Mihai Paciu are o colecţie de 26 de specii de porumbei, greutatea cărora se ridică la mai bine de un kilogram, mici, coloraţi. Găini are aproape zece specii, printre care moţate olandeze, sibrait şi altele. Dintre raţe are o specie franţuzească, destul de curioasă, care în traducere înseamnă „alergătoare".

Cuvinte cheie:

pasari , localitati , natura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1745
Populația:
3216 locuitori

Tașlîc este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Grigoriopol și la 70 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2007, populaţia satului constituia 3216 oameni. Satul Tașlîc a fost menționat documentar în anul 1745.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.