Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 decembrie 2023, 11:00 views 487
Cum a avut loc petrecerea cîinilor din Orhei
21 decembrie 2023, 11:00 views 487

Cum a avut loc petrecerea cîinilor din Orhei

La Orhei au avut loc ultimele expoziții cinologice din acest an.

Acolo s-au întîlnit crescători, proprietari, handleri și îngrijitori din Moldova, Ucraina, România, Finlanda, Lituania, Polonia pentru a face o sinteză a rezultatelor anului 2023 și, bineînțeles, pentru a-și expune animalele de companie, care au fost încadrate în diferite categorii de greutate: de la 3 kg pînă la 87 kg, dar au fost evaluate în primul rînd pentru exterior: frumusețe și pedigree.

Echipa de arbitri a depășit toate așteptările, deoarece la expoziție au venit vicepreședintele Organizației Chinologice Internaționale (FCI) Gerard Jipping (Olanda) și președintele Uniunii Chinologice din Ucraina, Gergiy Onishchenko. Moldova a fost reprezentată de președintele Uniunii Chinologice din Moldova, Serghei Volîneț. La evaluare au participat judecători din Slovenia, Belgia, România, Ucraina și Moldova.

Expozițiile cinologice sînt o competiție între rase. Dar este și o petrecere a cîinilor. Ei înțeleg și știu totul și încearcă să nu dezamăgească proprietarul și pe ei înșiși. Fiecare ieșire reprezintă emoții, caracter, relații. Iar proprietarii culeg rezultatul relației cu animalele lor de companie. Este necesar să venim la expoziții ca o familie și să învățăm relațiile cu prietenii noștri mai mici. Iubiți-vă și înțelegeți-vă cîinele și viața va deveni mai luminoasă și mai concretizată!

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

expoziție , Orhei , ciine

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1856
Populația:
292 locuitori

Măgureanca este un sat din cadrul comunei Scumpia, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Fălești și la 136 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 292 de locuitori. Satul Măgureanca a fost menționat documentar în anul 1856.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.