Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
06 octombrie 2014, 14:57 Apartenenţa la Naţiune views 10139
Funicularul dintre Rezina şi Rîbniţa a fost demontat
Foto: infotag.md
06 octombrie 2014, 14:57 Apartenenţa la Naţiune views 10139

Funicularul dintre Rezina şi Rîbniţa a fost demontat

Funicularul dintre oraşele Rezina şi Rîbniţa practic a fost demontat în totalitate, şi pericolul pe care îl reprezenta pentru locuitori a fost înlăturat, a declarat sîmbătă, la Aeroportul Chişinău, reprezentantul ministerului Situaţiilor Excepţionale din FR, Andrei Legoşin.

Potrivit agenţiei „INFOTAG", cu referire la serviciul de presă al Serviciului Protecţiei Sociale şi Situaţiilor Excepţionale (SPSSE), el a menţionat că „prin eforturi comune au fost demontate 300 t de construcţie metalică şi peste 60 de vagonete".

Un grup de salvatori ruşi a fost decorat cu medalii moldoveneşti „Pentru Vitejie" şi „Solidaritate în situaţii excepţionale", iar colegii moldoveni, inclusiv genişti – cu medalia MSE FR „Cooperare în numele salvării". De asemenea, ruşii au fost decoraţi cu medalii ale autoproclamatei RMN.

Ambasadorul Rusiei în Moldova, Farit Muhametşin, a spus că „salvatorii moldoveni au demonstrat un nivel înalt de pregătire, lucrările au fost finisate într-un timp scurt şi cu succes".

Şeful Misiunii OSCE în Moldova, Michael Scanlan, a menţionat că operaţiunea este un exemplu minunat al cooperării participanţilor în formatul „5+2".

„Vreau să îndemn părţile să acţioneze şi pe viitor atît de eficient, în special că un exemplu bun deja a fost demonstrat", a spus el.

Sursa: www.infotag.md

Cuvinte cheie:

Nistru , drum

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1903
Populația:
69 locuitori

Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Scumpia, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Fălești și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 69 de oameni. Satul Nicolaevca a fost înființat în anul 1903.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.