Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 iunie 2013, 15:44 views 8905
17 iunie 2013, 15:44 views 8905

Alunecări de teren în raionul Soroca


Foto: trm.md

Alunecările de teren au devenit tot mai frecvente la Soroca. După ploile abundente, multe case de locuit sînt supuse riscului de a se dărîma, informează trm.md. Autorităţile raionului spun că nu pot întreprinde nimic, pentru că nu există un program naţional pentru soluţionarea problemei. Cele mai afectate case sînt în satele Iorjniţa, Zastînca, Stoicani şi Căinarii Vechi.

Ludmila Dascalenco din satul Zastînca se culcă seară de seară cu frică. Femeia spune că de cînd pereţii casei au început a se fisura, se trezeşte şi noaptea, de teamă să nu i se întîmple vreo nenorocire. Casa în orice moment i se poate prăbuşi, iar bani pentru ca să şi-o repare nu are.

Potrivit administraţiei raionului Soroca, care a inspectat cîteva localităţi, casele sînt afectate din cauza alunecărilor de teren, iar reconstruirea unor astfel de locuinţe ar fi zădarnică.

Autorităţile raionului caută o modalitate de soluţionare a problemei.

Cuvinte cheie:

ploi , pagube , Pamint

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
1449 locuitori

Trebujeni este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Butuceni, Morovaia și Trebujeni. Localitatea se află la distanța de 25 km de oraşul Orhei şi la 71 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1449 de oameni. Satul Trebujeni a fost menționat documentar în anul 1575.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.