Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
24 septembrie 2012, 15:31 views 10311
24 septembrie 2012, 15:31 views 10311

Satul Sireţ prosperă grație proiectelor

Locuitorii satului Sireţ se bucură de realizările primăriei din partea locului, la care au contrbuit şi fiecare dintre dintre ei. Drumuri şi străzi reparate, organizarea scoaterii centralizate a gunoiului din gospodăriile sireţenilor şi multe altele sînt rodul proiectelor implementate pe parcursul anilor.

E vorba de atragerea mijloacelor extrabugetare la amenajarea satului, folosindu-le pe cele obţinute din diferite fonduri de către primărie. Circa opt milioane de lei valorează bugetul anual local, sumă departe de a fi îndeajuns pentru soluţionarea tuturor problemelor satului. Şi pe parcursul anilor primăria împreună cu cei circa 6 mii de locuitori  au izbutit să implementeze 13 proiecte.

Iniţiatorul acestor proiecte este primarul satului, pentru care căutarea şi atragerea invesţiilor e un principiu în activitate. Unul a fost lansat recent şi are scop asigurarea cu apă potabilă de calitate a satului.

Apa potabilă de calitate va veni in sat de la apeductul Micăuţi-Străşeni şi vor fi asigurate mai întîi instituţiile publice: liceul, grădiniţa.

Recenta lansare a proiectului ce prevede asigurarea satului cu apa potabila de calitate e parte componenta a unui Program transfrontalier, ce implică  Moldova, România, Ucraina.

 

Cuvinte cheie:

Moldova , localitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1768
Populația:
4941 locuitori

Tîrnauca este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Slobozia și la 69 km de Chișinău. Populaţia satului Tîrnauca alcătuia 4941 de oameni în anul 2004. Satul Tîrnauca a fost menționat documentar în anul 1768.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.