Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 februarie 2014, 12:00 views 11844
Situaţia epidemiologică din regiunea transnistreană trezește îngrijorare
Foto: moldpres.md
26 februarie 2014, 12:00 views 11844

Situaţia epidemiologică din regiunea transnistreană trezește îngrijorare

În ultima săptămînă în regiunea transnistreană au fost înregistrate peste 6,3 mii de cazuri de boli infecţioase. Medicii din autoproclamata rmn caracterizează drept nefavorabilă situaţia epidemiologică creată, relatează MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat, mare parte din cazuri sînt infecţii acute ale căilor respiratorii. Totodată, în perioada de referinţă au fost înregistrate 33 cazuri de gripă.

Pe lîngă maladiile nominalizate, au fost identificate 76 de cazuri de infectare a organelor digestive, 69 – de varicelă şi 11 cazuri de tuberculoză. În acelaşi timp, în ultimele şapte zile, în regiunea separatistă transnistreană 15 persoane s-au adresat după ajutor medical împotriva rabiei.

Specialiştii din stînga Nistrului au calificat situaţia epidemiologică creată ca nefavorabilă dat fiind faptul că rata morbidităţii cu infecţii virale respiratorii a atins nivelul de 194,7 la o sută de mii de persoane. Indicele este cu 42,2% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar 65,4 la sută din persoanele bolnave constituie copiii.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

epidemie , Transnistria , sanatate , viroze

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1906
Populația:
601 locuitori

Făgădău este un sat din cadrul comunei Ciolacu Nou, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Fălești și la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 601 locuitori. Satul Făgădău a fost menționat documentar în anul 1906.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.