Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 august 2014, 11:45 views 13010
În regiunea transnistreană comerţul este în scădere
Foto: tv7.md
16 august 2014, 11:45 views 13010

În regiunea transnistreană comerţul este în scădere

Comerţul regiunii transnistrene este în continuă scădere. Administraţia de la Tiraspol dă vina pe situaţia tensionată din Ucraina, unul dintre partenerii externi importanţi.

Potrivit presei din regiunea transnistreană, de la începutul anului, comerţul extern, fără a lua în consideraţie livrările de energie electrică şi producţia Uzinei metalurgice din Rîbniţa, a scăzut cu 7% faţă de perioada similară a anului precedent.

Serviciile vamale din regiune constată că schimburile comerciale ale persoanelor juridice cu Ucraina au scăzut cu 9%. Totodată, comerţul agenţilor economici care nu sînt persoane juridice s-a micşorat prin graniţa cu Ucraina cu 30%, de la începutul anului.

Veniturile din comerţul prin partea de graniţă cu Ucraina s-au redus cu 15%.Pe de altă parte, s-a înregistrat o activitate mai dinamică a comerţului cu malul drept al Nistrului, care s-a majorat cu 68%. Importul de bunuri şi produse de pe malul drept a crescut cu 166% faţă de perioada similară a anului precedent.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

comert , Transnistria , economie , statistica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1489
Populația:
1062 locuitori

Bolţun este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Bolţun este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Nisporeni și la 72 km de Chișinău. Satul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1062 de oameni. Bolțun a fost menționat documentar în anul 1489.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.