Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 noiembrie 2014, 14:44 views 10121
Birouri electorale pentru cetăţenii cu drept de vot din stînga Nistrului
Foto: inprofunzime.md
05 noiembrie 2014, 14:44 views 10121

Birouri electorale pentru cetăţenii cu drept de vot din stînga Nistrului

Cetatenii cu drept de vot din stînga Nistrului vor putea vota pe 30 noiembrie la 26 de birouri electorale deschise in dreapta Nistrului. Dintre acestea, 5 sectii vor fi in Chisinau. Ei vor vota pe liste suplimentare, la urne speciale.

Potrivit datelor CEC, in Republica Moldova avem 252 de mii de cetateni cu drept de vot domiciliati in stînga Nistrului. Dintre acestia, putin sub 10 mii de alegatori au votat la scrutinul din 2010. La ultimele scrutine autoritatile Moldovei nu au deschis sectii de vot nici in cele cîteva localitati din zona de securitate, controlate de Chisinau, intrucît anterior puterea de la Tiraspol a blocat votarea. Tot astazi, CEC a respins inregistrarea lui Alexandru Mitcul in calitate de candidat independent, pentru ca acesta nu a prezentat liste de subscriptie.

Sursa: inprofunzime.md

Cuvinte cheie:

CEC , Moldova , Transnistria , alegeri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
59 locuitori

Ocniţa-Ţărani este un sat din cadrul comunei Zorile, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Orhei și la 62 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 59 de oameni. Satul Ocniţa-Ţărani a fost menționat documentar în secolul al XVIII-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.