Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 noiembrie 2014, 10:27 views 11706
Ucraina a blocat 40 de camioane care se îndreaptă spre RMN
Foto: independent.md
13 noiembrie 2014, 10:27 views 11706

Ucraina a blocat 40 de camioane care se îndreaptă spre RMN

Poliţia de frontieră din Ucraina blochează aproximativ 40 de camioane care se îndreaptă spre regiunea transnistreană, susţin autorităţile de la Tiraspol, în timp ce Moscova denunţă acţiuni coordonate ale Chişinăului şi Kievului, relatează site-ul agenţiei Tass.

"Peste 40 de camioane de marfă care se îndreaptă spre regiunea transnistreană sunt blocate în puncte vamale ucrainene, la frontierele cu Rusia şi Belarus. Transportatorii se confruntă cu solicitări lipsite de fundament: li se cer documente suplimentare, informaţii suplimentare despre marfă şi despre destinatari", acuză Comisia pentru Vămi a regimului separatist de la Tiraspol.

Regimul de la Tiraspol a denunţat de multe luni o presupusă blocadă economică impusă de Ucraina. La rîndul său, Ministerul rus de Externe a semnalat tentative de impunere a unei blocade asupra regiunii.

"Obstacolele de acest fel intră în contradicţie cu litera şi spiritul Tratatului de prietenie şi cooperare dintre Rusia şi Republica Moldova", a explicat Ministerul rus de Externe.

"Republica Moldova şi Ucraina au acţiuni coordonate pentru impunerea unei blocade economice şi privind transporturile împotriva regiunii, în scopul de a forţa Tiraspolul să accepte concesii la negocieri şi să renunţe la priorităţi în materie de politică externă. Aceste tentative riscă să amplifice tensiunile regionale", avertizează Moscova.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

Ucraina , Transnistria , vama

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1768
Populația:
4941 locuitori

Tîrnauca este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Slobozia și la 69 km de Chișinău. Populaţia satului Tîrnauca alcătuia 4941 de oameni în anul 2004. Satul Tîrnauca a fost menționat documentar în anul 1768.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.