Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 mai 2015, 17:48 views 9876
Transnistria: a răsunat ultimul sunet de clopoţel
25 mai 2015, 17:48 views 9876

Transnistria: a răsunat ultimul sunet de clopoţel

Pentru circa 45 mii de elevi din 162 şcoli de cultură generală din Transnistria luni a răsunat ultimul sunet de clopoţel. Pentru 2,5 mii de absolvenţi acesta a devenit ultimul la propriu.

Ei au fost felicitaţi de liderul Transnistriei, Evgheni Şevciuk, care a spus că această sărbătoare este un fel de rămas bun de la copilărie. "Voi sunteţi viitorul republicii şi anume voi urmează să vă asumaţi răspunderea pentru soarta ţării", se spune în mesajul preşedintelui, care a exprimat recunoştinţă pedagogilor şi părinţilor, care "depun eforturi spirituale pentru a educa generaţia în creştere, ajută tinerii să crească, îi învaţă să depăşească dificultăţile şi să învingă".

În şcolile din Moldova ultimul sunet de clopoţel va răsuna vineri, 29 mai.

Sursa: infotag.md

Cuvinte cheie:

Transnistria , scoala , ultimul sunet , 2015

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populaţia:
1458 locuitori

Cuizăuca este un sat şi comună din raionul Rezina. Este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanţă de 27 km de oraşul Rezina şi la 71 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1458 de oameni. Este menţionat documentar la 25 februarie 1604.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.