Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 mai 2012, 15:05 views 3983
11 mai 2012, 15:05 views 3983

Primul festival al culturii popoarelor din Transnistria

La Tiraspol, în Palatul Republicii, a avut loc prima ediție a festivalului culturii din Transnistria "Primăvara transnistreană".

Potrivit agenţiei "Novii reghion", evenimentul s-a produs la iniţiativa Colegiului de Muzică „Anton Rubinștein” din Transnistria.

Scopul de bază al evenimentului - de a reuni toate forțele creative existente în Transnistria.

În cadrul festivalului a avut loc o expoziţie de artă, literatură şi un concert tematic.

La festival a fost prezentată cultura popoarelor care trăiesc în Transnistria: ruși, găgăuzi, moldoveni, bulgari. Acest lucru a fost confirmat de performanțele excelente ale ansamblului de dans şi muzică populară din Transnistria "Viorica," cvintetului de coarde "Arabescsa" şi multor altora.

 

Sursa: NR2.ru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
3036 locuitori

Vărvăreuca este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vărvăreuca și Stîrceni. Satul Vărvăreuca este situat la o distanță de 3 km de orașul Florești și la 134 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3036 de oameni. Satul Vărvăreuca a fost atestat documentar la 12 aprilie 1620.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.