Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
14 februarie 2013, 15:09 views 8163
14 februarie 2013, 15:09 views 8163

În Transnistria, numerele de înmatriculare moldoveneşti pentru unităţile de transport locale sînt ridicate

Inspectoratul auto al Transnistriei ridică numerele de înmatriculare ale unităţilor de transport, obţinute de automobiliştii locali în Moldova, calificînd înregistrarea transportului în Republica Moldova drept infracţiune.

Potrivit Agenţiei "Infotag", ministerul de interne al regiunii explică aceste acţiuni prin Regulamentul "Cu privire la înregistrarea unităţilor de transport în Republica Moldovenească Nistreană". Pornind de la acesta, persoanele fizice înregistrează unităţile de transport la locul permanent de trai sau a înregistrării domicilierii temporare, iar persoanele juridice înmatriculează transportul în funcţie de locul înregistrării de stat a întreprinderii.

Ministerul de Interne informează că, în cazul depistării abaterilor de la aceste reguli, numerele de înmatriculare de stat a transportului, eliberate de R.Moldova, sînt ridicate şi expediate la subdiviziunile teritoriale ale Inspectoratului auto transnistrean. Proprietarii de autovehicule sînt sfătuiţi să se adreseze la subdiviziunile teritoriale pentru înmatricularea unităţilor de transport în ordinea stabilită.

Automobiliştii obţin numerele de înmatriculare la organele competente ale Moldovei, dacă ei, de exemplu, avînd viza de reşedinţă în RMN, locuiesc permanent în Moldova sau dacă se deplasează în străinătate. În acest scop, în Republica Moldova este aprobată codificarea oraşelor şi satelor, controlate de autorităţile transnistrene. Pentru Tiraspol este "TS", Slobozia - "SL", Dubăsari - "DB" etc.

Cu numerele de înmatriculare transnistrene, introduse în anii 90, locuitorii din stînga Nistrului se pot deplasa în Ucraina, Rusia, Moldova, Belarus şi ţările care au recunoscut independenţa RMN. În numerele transnistrene se folosesc litere din alfabetul chirilic asemănătoare cu cele latine.



Sursa: NOI.MD

Cuvinte cheie:

Tiraspol , Transnistria , taxa , automobil , lege

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
1700 locuitori

Gura Căinarului este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Gura Căinarului și Zarojeni. Satul Gura Căinarului este situat la distanța de 15 km de orașul Florești și la 144 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1700 de oameni. Satul Gura Căinarului este menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.