Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 februarie 2024, 12:30 views 432
Tiraspolul va transmite decizia Congresului participanților la negocierile în formatul 5+2 și organizațiilor internaționale
28 februarie 2024, 12:30 views 432

Tiraspolul va transmite decizia Congresului participanților la negocierile în formatul 5+2 și organizațiilor internaționale

La Tiraspol a început cel de-al VII-lea Congres al așa-numiților deputați de toate nivelurile - un forum al reprezentanților poporului care se întrunește pentru a discuta probleme actuale și a adopta decizii care vizează dezvoltarea în continuare a autoproclamatei RMN.

La Congres participă deputați ai așa-numitului Consiliu Suprem, șefi și deputați ai consiliilor orășenești și raionale ale deputaților poporului, ai consiliilor sătești din Transnistria. În total, au fost anunțată participarea a circa 650 de persoane.

La Congres sînt invitați să participe deputați ai Adunării Consultative a primilor deputați transnistreni, membri ai guvernului transnistrean, șefi de departamente, reprezentanți ai organizațiilor publice și ai comunității de experți.

În cadrul Congresului se planifică discutarea situației politice și socio-economice din Transnistria.

Declarația și rezoluția adoptate în cadrul celui de-al VII-lea Congres al deputaților de toate nivelurile ai autoproclamatei RMN vor fi trimise participanților la formatul de negocieri "5+2" și organizațiilor internaționale.

Textul rezoluției Congresului deocamdată nu a fost publicat.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Tiraspol , congres , decizie , formatul "5+2"

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1698
Populația:
3394 locuitori

Chiştelniţa este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Chiştelniţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 35 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3394 de oameni. Satul Chiştelniţa a fost menționat documentar în anul 1698 cu denumirea Hoimănești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.