Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 septembrie 2015, 09:40 Prelucrarea artistică a pielii şi a blănurilor views 8567
Festivalul Etniilor, ediţia a XV, se va desfăşura în satul Palanca, Călăraşi
19 septembrie 2015, 09:40 Prelucrarea artistică a pielii şi a blănurilor views 8567

Festivalul Etniilor, ediţia a XV, se va desfăşura în satul Palanca, Călăraşi

„Casa Părintească" din satul Palanca, raionul Călăraşi, va găzdui duminică, 27 septembrie 2015, începînd cu ora 11, ediţia a XV-a a Festivalului Etniilor. Evenimentul coincide cu serbarea Zilelor Patrimoniului European şi Ziua Mondială a Turismului. Prilej de a demonstra că, în ciuda diferenţei de naţionalitate, cultură, tradiţii, ceea ce ne ţine împreună este legătura nobila dintre oameni.

În cadrul festivalului va fi organizată Expoziția comună a celor 7 muzee din raion cu genericul „Patrimoniul industriei casnice" , expoziţie cu vînzări a meşterilor populari, master-class în coacerea turtelor pe vatra cuptorului, derularea filmelor tematice de scurt metraj sub cerul liber. Vorparticipa formaţii artistice de diverse genuri (formaţii folclorice, ansambluri vocale, solişti-vocalişti, solişti-instrumentişti, declamatori, grupuri teatrale, umorişti).

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

eveniment , 2015 , Festival

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1704
Populația:
6050 locuitori

Dubăsarii Vechi este un sat şi comună din raionul Criuleni. Dubăsarii Vechi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Criuleni și la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 6050 de oameni. Satul Dubăsarii Vechi a fost menționat documentar în anul 1704.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.