Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 iunie 2014, 14:41 Bucate din carne de vînat views 12514
11 iunie 2014, 14:41 Bucate din carne de vînat views 12514

Locuitorii satului Mîndîc se bucură de drumul renovat


Foto: trm.md

Şi-au lăsat casele de izbelişte din cauza drumului care nu putea fi accesibil pe nici un anotimp. Este vorba despre oamenii din satul Mîndîc din raionul Drochia, care locuiesc mai departe de centru. Autorităţile locale au decis să renoveze drumul, din bani alocaţi din Fondul Rutier.

Locuitorii din mahalaua Slănina pînă mai ieri nu puteau merge pe drum nici cu căruţa. Mai ales, pe ploaie, gropile pline cu noroi le dădeau mari bătăi de cap. Copiii cu greu ajungeau la școală, iar părinții la muncă. Mulți dintre ei, din cauza drumului prost, și-au lăsat casele și s-au mutat cu traiul în centrul satului.

Administrația locală a început renovarea drumurilor acum doi ani. Responsabilii spun că, acum, drumul de pe acest sector, renovat după standarde și tehnologii moderne, va arăta ca unul nou.

Pentru renovarea drumului au fost valorificate peste 600 de mii de lei, bani alocaţi din Fondul Rutier. Alte 200 de mii de lei vor fi folosiți pentru acoperirea cu asfalt a altor drumuri din localitate.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

drum , Moldova , construcție

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1585
Populația:
38 locuitori

Bocicăuţi este un sat din cadrul comunei Bălcăuţi, raionul Briceni. Satul se află la nord-vest de Edineţ, între satele Bălcăuţi şi Colicăuţi, situat la 20 km de oraşul Briceni, la 20 km de staţia de cale ferată Văscăuţi (Ucraina) şi la 218 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 38 de oameni. Prima atestare documentară a satului datează din iulie 1585, acesta fiind trecut în documente cu numele Başcăuţi.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.