Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
La Petreni a pulsat spiritul naţional moldovenesc (Foto)

La Petreni a pulsat spiritul naţional moldovenesc (Foto)

Recent, iubitorii folclorului, a tradițiilor populare, a vechilor meșteșuguri și a bucatelor moldovenești au fost așteptați cu drag la cea de-a II-a ediție a Festivalului "Tradiția continuă!", organizat în comuna Petreni, raionul Drochia.

Scuarul Casei de nunți a pulsat spiritul national moldovenesc, căci organizatorii, sub conducerea primarului de Petreni, Valeriu Tizu au încercat să surprindă individualitatea moldovenilor ca popor, prin punerea în valoare a folclorului și tradițiilor populare, datina strămoșească și obiceiurile comunei Petreni. Evenimentul a fost dozat cu un tîrg de meșteșuguri și produse autohtone, zone gastronomice, un spectacol folcloric, susținut de ansambluri, dansatori şi interpreţi de valoare, o paradă a portului popular, un teren de joacă pentru copii și bucate din cele mai delicioase și mai copioase, precum și cu băuturi răcoritoare.

Pe scena improvizată au evoluat: Taraful căminului cultural din comuna Petreni și ansamblul folcloric "Hora Petrenilor", ansamblul folcloric din satul Dominteni, ansamblul de dansuri "Brîuleț" din satul Cubolta, ansamblul folcloric "Florile Dalbe" , ansamblul de dansuri "Mărunțica" din satul Chetrosu, grupul folcloric "Vatra" din județul Botoșani, Romînia, interpreții: Didici Rodica, Nicolae Neagu, Ion Prodan, instrumentistul, Veaceslav Capcelea și mulți alții.

Festivalul a fost onorat cu prezența oaspeților mult așteptați: Vasile Grădinaru, președintele raionului Drochia, Nicolae Moraru, consilier raional, Ciprian Ivanov, primarul comunei Copălău, județul Botoșani, România, primarii localităților Dominteni, Hăsnășenii Mari, Chetrosu, Cubolta.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

Festival , Drochia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1608
Populația:
9060 locuitori

Camenca este un oraș din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 160 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia localității constituia 9060 de oameni. Camenca a fost menționată documentar în anul 1608.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.