Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
14 decembrie 2013, 14:43 views 8265
14 decembrie 2013, 14:43 views 8265

Locatarii din strada Teilor se opun extinderii Curții de Apel Chișinău



Construcția anexei la Curtea de Apel a început. Nemulțumiți de șantier locatarii din preajma Curții de Apel ies a doua zi la protest. Protestul s-a soldat cu altercații.

Pe 25 noiembrie la pretura Botanica s-a convocat o comisie de conciliere cu participarea locatarilor din strada Teilor 4/2 care se împotrivesc extinderii sediului Curții de Apel. Atunci s-a decis sistarea lucrărilor de construcție până la prezentarea raportului de expertiză ecologică.

Solicitat de TV7, pretorul sectorului Botanica, Vladimir Gurițenco, a explicat că încheierea comisiei de conciliere nu poate servi drept temei legal pentru stoparea construcției. În plus, beneficiarul a prezentat toate actele ce lipseau și a modificat proiectul. Noul bloc nu va mai avea 6 etaje.

În noul bloc se vor muta birourile judecătorilor din Curtea de Apel de pe bulevardul Ștefan cel Mare. Lucrările vor costa în jur de 65 milioane de lei.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , Curtea de Apel , construcție

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1627
Populația:
1843 locuitori

Todireşti este un sat din cadrul comunei Chetrosu, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Anenii Noi și la 20 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1843 de oameni. Satul Todireşti a fost menționat documentar în anul 1627.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.