Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 martie 2014, 11:57 views 10620
Afacere în liceele din Chișinău
Foto: jurnaltv.md
25 martie 2014, 11:57 views 10620

Afacere în liceele din Chișinău

Pe holurile mai multor licee din capitală ar putea fi deschise gherete unde vor fi vîndute rechizite şcolare. Propunerea a venit din partea unui agent economic şi a fost pe placul şefei Direcţiei generale Educaţie, tineret şi sport. În schimb, pretorul sectorului Rîşcani este categoric împotrivă. Mihail Cîrlig susţine că Primăria nu va obţine nici un venit din arendarea spaţiului. Funcţionarul se arată indignat şi de faptul că o singură firmă a fost propusă să presteze astfel de servicii, fără a fi organizat un concurs în acest sens.

O societate cu răspundere limitată solicită închirierea spaţiului în 18 instituţii de învăţămînt din capitală, cu scopul de a vinde rechizite şcolare. Subiectul, care urmează să fie discutat în cadrul şedinţei Consiliului Municipal Chişinău din 27 martie, a stîrnit nemulţumirea pretorului sectorului Rîşcani.

Mihail Cîrlig nu exclude că, în viitor, autorităţile vor permite şi amplasarea unor magazine cu produse alimentare în incinta liceelor, lucru interzis prin legislaţie. El presupune că firma cu pricina ar fi sprijinită de către anumite persoane, mai ales că nu a fost organizat un concurs.

De cealaltă parte, şefa Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport susţine că astfel de spaţii comerciale sunt binevenite.

Şi agentul economic, care a venit cu această idee, susţine că nu încalcă legislaţia. Ba mai mult, acuză pretorul că ar încerca să-i pună beţe în roate.

Proiectul a fost avizat de comisiile de specialitate din cadrul Consiliului Municipal Chişinău, iar joi urmează să fie pus în discuţie pentru a fi aprobat.

Sursa: jurnaltv.md

Cuvinte cheie:

liceu , Chisinau , business

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1704
Populația:
794 locuitori

Isăicani este un sat din cadrul comunei Valea-Trestieni, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Nisporeni și la 94 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 794 de oameni. Satul Isăicani a fost menționat documentar în anul 1704.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.