Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
06 ianuarie 2015, 14:13 views 11574
Protestul medicilor de la  Spitalul Clinic Republican
Foto: noi.md
06 ianuarie 2015, 14:13 views 11574

Protestul medicilor de la Spitalul Clinic Republican

Peste 200 de medici ai Spitalului Clinic Republican și pacienți nu mai au unde să-și parcheze mașinile. Terenul din preajma instituției, care avea această destinație, a fost vândut de autoritățile capitalei la sfârșitul lunii decembrie. Trecerea spre parcarea Spitalului a fost blocată de noul proprietar.

Terenul a ajuns în proprietatea primăriei mai mulți ani în urmă, după ce Spitalul Clinic Republican i l-a dat în chirie unei firme. Administrația actuală a instituției nu poate să explice cum a ajuns bucata de pământ în proprietatea autorităților municipale.

În 2011, în baza unei hotărâri de Guvern, Primăria capitalei urma să retrocedeze terenul instituției medicale. Numai că, în decembrie 2013, pământul a fost vândut. Despre licitație nu au știut nici reprezentanții Ministerului Sănătății.

"A venit firma și a început să sape gropi să pună gardul lor, poarta. Am aflat întâmplător, când medicii nu mai puteau intra în parcare", spune vicedirectorul spitalului Ghenadie Scutelnic.

Angajații Spitalului Clinic Republican sunt revoltați de decizia Primăriei:

"Am venit urgent la o operație și mi s-a interzis să intru la parcare. Trebuie să las mașina în drum. Am vizitat o mulțime de țări dar peste tot instituțiile medicale au parcare, pe gratis pentru lucrători".

"Noi cerem ca Primăria să stopeze lucrările care au început până la pronunțarea sentinței judecătorești!"

Firma care a cumpărat terenul a început lucrările de reamenajare a parcării în data de 1 ianuarie. Acum acolo nu poate intra nimeni, nici barem medicii care și-au parcat mașinile încă înainte de anul nou. Acum doctorii, dar și pacienții sunt nevoiți să-și lase mașinile în jurul spitalului.

Din această cauză aici se formează ambuteiaje, iar ambulanțele ajung cu dificultate la secția de internare.

"Ne este foarte dificil să ajungem aici. Nu știm cum să ne luptăm cu asta", spune un şofer.

Potrivit primarului capitalei, Dorin Chirtoacă, tranzacția a fost legală, iar locul a fost rezervat, încă acum două decenii, pentru construcția unei parcări etajate.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

spital , protest , Pamint , primaria , Dorin Chirtoaca

Comentarii

 (1)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1610
Populația:
928 locuitori

Stoicani este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Stoicani și Soloneţ. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Soroca și la 140 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 928 de oameni. Satul Stoicani a fost menționat documentar în anul 1610.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.