Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 martie 2015, 17:15 views 8028
Un nou atentat asupra zonelor verzi din capitală
25 martie 2015, 17:15 views 8028

Un nou atentat asupra zonelor verzi din capitală

Cum s-a lăsat primăvara pe meleagurile noastre, toți mai mulți sunt cei care construiesc clădiri, blocuri, magazine în zonele de parc ale capitalei. În timp ce unii plantează copaci, alții îi defrișează fără milă și îi dezvoltă propria afacere.

Dacă pavajul distrus, lăzile smulse se restabilesc, atunci copacii tăiați, durează zeci de ani să crească din nou. Pe 24 martie curent, reprezentanții Fundației „Ecodava", împreună cu alți activiști civici au încercat să oprească instalarea unui gard în zona unei viitoare construcții dintr-o zonă verde la intersecția str. N. Dimo și str. T. Vladimirescu.

Conform actelor pe care le dețin lucrătorii în cauză, este specificat că se efectuează lucrări de construcție a unui „complex polifuncțional cu profil de agrement, odihnă și alimentație publică". Actul de prelungire a lucrărilor este semnat de către viceprimarul capitalei, Nistor Grozavu.

În cazul acestei construcții, Primăria mun. Chișinău a permis, pe baza unui fundament cu dimensiunea de 6x6m, demolarea acestuia și construcția unui nou complex cu 7 nivele cu dimensiuni de 12x12m într-o zonă verde, urmînd ca zona dată să fie supusă riscului ecologic, iar copacii să fie defrișați.

„La baza oricărei decizii persoanelor în funcții responsabile trebuie să stea morala, nu și în cazul de față. Vedem că viceprimarul Chișinăului, Nistor Grozavu, a permis prelungirea autorizației de construcție, anterior expirată, care azi supune riscului existența acestei zone verzi. Vrem un oraș verde, cu arhitectură autentică, și nu tot felul de construcții în toate parcurile orașului" a declarat președintele Fundației „Ecodava", Oleg Sclifos.

Contactat de echipa NOI.md, Nistor Grozavu nu a fost de găsit pentru a da careva explicații.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

parc , construcție , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1869
Populația:
9000 locuitori

Pervomaisc este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Slobozia și la 100 km de Chișinău. Populaţia satului Pervomaisc alcătuia 9000 de oameni în anul 2010. Satul Pervomaisc a fost menționat documentar în anul 1869 cu denumirea Cuciurgan.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.