Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 iulie 2015, 17:40 views 8109
Primul e-Reciclator moldovenesc (Foto)
Foto: trm.md
17 iulie 2015, 17:40 views 8109

Primul e-Reciclator moldovenesc (Foto)

Prima boxă de colectare separată a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice e-Reciclatorul a fost lansată astăzi, 17 iulie, la Chişinău.

Potrivit managerului de proiect, Vasile Frimu, astfel de boxe vor fi amplasate în toate sectoarele municipiului Chișinău, pentru ca locuitorii orașului să conștientizeze că echipamentele tehnice și electronice trebuie aruncate separat.

Toate deşeurile colectate urmează să fie reciclate la fabrici specializate din comunitatea europeană. „La fel, preconizăm să fie instalat și un indicator în interiorul boxelor, care ne va informa dacă el este încărcat și trebuie evacuat", afirmă Vasile Frimu.

Proiectul este finanțat din investiții private și din sursele de venit în urma comercializării deșeurilor.

Sursa: trm.md

Comentarii

 (1)
  • #1 Radio Răspunde Citează selecţia
    А если мне нужны всякого рода электро- и радио- технические отходы для работы? Могу ли я залезть в эту штуку и взять себе, что нужно7
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
931 locuitori

Vatici este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vatici, Tabăra și Curchi. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Orhei și la 62 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 931 de oameni. Satul Vatici a fost menționat documentar în anul 1443.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.