Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 septembrie 2015, 15:27 views 7405
Hramul capitalei riscă să fie sărbătorit „acasă, la bucătărie”
21 septembrie 2015, 15:27 views 7405

Hramul capitalei riscă să fie sărbătorit „acasă, la bucătărie”

Anul acest, hramul orașului Chișinău riscă să fie sărbătorit „acasă, la bucătărie, aprinzînd o lumînare", a afirmat Dorin Chirtoacă.

Din cauza corturilor amplasate în Piața Marii Adunări Naționale, Hramul orașului riscă să fie strămutat în alt loc sau, în cel mai rău caz, anulat. Astfel de declarații au răsunat astăzi în cadrul ședinței săptămînale a serviciilor Primăriei, informează NOI.md.

Unii pretori de sector au venit cu propunerea de a mai schimba ceva, adică de a sărbători acest eveniment prin sectoare. În fiecare sector să fie organizate activități dedicate zilei orașului.

„De ce în sectoare?! Stăm pe acasă. Stăm fiecare la bucătărie, aprindem cîte o lumînare. Astfel, pentru a reuși sărbătorirea hramului în sectoare, trebuie să-l ținem o săptămînă", a ironizat primarul general.

Alți șefi de sectoare au propus să fie strămutate activitățile preconizate pentru 14 octombrie în alt loc, cum ar fi Scuarul Catedralei „Nașterea Domnului", Scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu" sau chiar pe strada pietonală.

„Este o problemă în privința concertului, în rest eu nu văd probleme. Adică nu prea va avea unde să stea lumea, decît poate pe bulevard și printre corturi. Nu aș vrea să se amestece, pentru a nu se isca vreun conflict.

Apoi nu știu cum se vor putea organiza mari distracții și focuri de artificii într-un asemenea context, asta ar fi chiar ridicol. Dar un concert de muzică simfonică eu nu aș vedea o problemă. Noi, ca Primărie, va trebui să renunțăm la o serie de activități, ținînd cont de realitatea care este în oraș și în Moldova în general", a declarat Dorin Chirtoacă.

Problema organizării hramului rămîne în discuție pînă la identificarea unei soluții de organizare.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , sarbatoare , 2015

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
897 locuitori

Iepureni este un sat din cadrul comunei Cania, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Cantemir și la 121 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 897 de oameni. Satul Iepureni a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.