Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 septembrie 2015, 16:45 views 8188
În Capitală a fost descoperită o substanţă chimică radioactivă
21 septembrie 2015, 16:45 views 8188

În Capitală a fost descoperită o substanţă chimică radioactivă

(UPDATE 15:48) Potrivit angajaților Agenției Naționale de reglementare nucleară și radiologie, pe str. Pruncului au fost descoperite surse de substanțe radioactive Cesiu 137.

Obiectele contaminate sunt ridicate și urmează să fie depozitat la depozitul de păstrare a deșeurilor radioactive.

Substanţa este folosită în scopuri militare şi medicale, iar persoanele expuse pot suferi răni grave sau riscă să-şi piardă viaţa.

Cesiul radioactiv se formează în urma proceselor de fisiune nucleară care au loc într-un reactor nuclear. În momentul în care se petrece un accident nuclear, Cesiul radioactiv poate ajunge în apă şi poate contamina produsele alimentare.

În felul acesta poate ajunge în final în organism unde se poate fixa în ţesuturile moi sau în oase şi muşchi, unde, prin radiaţia pe care o emite, poate genera diverse forme tumorale.

(15:40) Poliţia şi salvatorii sunt în alertă. Circulaţia pe strada Pruncului din Capitala a fost închisă. Asta după ce pe o porţiune de drum a fost depistată o substanţă chimică necunoscută.

Sursa: www.publika.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1872
Populația:
376 locuitori

Ochiul Roș este un sat și comună din raionul Anenii Noi. În componența comunei intră localitățile Ochiul Roș și Picus. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Anenii Noi și la 44 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 376 de oameni. Satul Ochiul Roș a fost menționat documentar în anul 1872.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.